- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- Trudność: Łatwa
- 143 wyświetleń
Składniki:
- 2 szklanki startej na tarce dyni
- 1 szklanka startej na tarce cukinii
- 1 mała cebulka
- 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 małe jajko
- sól
- pieprz
- 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
- kawałeczek posiekanej ostrej papryczki lub szczypta chili w proszku
Przygotowanie:
- Starkowane warzywa odciśnij z nadmiaru wody i przełóż do dużej miski.
- Cebulę drobno posiekaj i dodaj do warzyw.
- Dodaj mąkę ziemniaczaną, jajko, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
- Placuszki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
- Przed podaniem możesz posypać posiekanym szczypiorkiem.
Wskazówki:
- Możesz podawać z jogurtem, śmietaną albo sosem grzybowym.
Przepis bierze udział w akcji:
Żródło przepisu:
Mniam